Start Vad gör vi? ATV-verksamhet

ATV

MHF-Ungdom bedriver ATV-verksamhet men även arbete för att få en säker och anpassad miljö för en fordonskategori med många möjligheter.
Inom tävlingsverksamheten av ATV finns idag tre grenar
Trial
Prövning, Påfrestning, Vedermöda...

Så beskrivs ordet trial i Prismas Engelsk-Svenska ordlista. Det stämmer riktigt bra in på vad trial innebär som sport. Att ta sig fram på en cykel i svår terräng kan vara en påfrestande prövning. Cykeltrial går nämligen ut på att ta sig fram på en terrängbana utan att sätta ner fötterna. Om så sker belastas föraren med en prick och den som har minst antal prickar vid tävlingens slut vinner. Enkelt!?

Var kör man?
För det mesta kör man trial i naturen i stenig och oländig terräng. Det passar även utmärkt att köra trial på konstjorda banor, eller var helst man kan hitta ett hinder att bemästra.

Hur tävlar man?
På en tävling skall man ett antal sektioner. Varje sektion består av en inhängnad i vilken man skall ta sig från start till mål genom att följa pilarna för den klass man kör i. Körningen är dessutom tidsbegränsad per sektion.

Enduro
Enduro betyder uthållig vilket är precis det det handlar om. Utmaningen är att man ska lära sig att manövrera och framföra sitt fordon på ett optimalt och effektiv sätt.Oavsett om man är motionsåkare eller elitåkare finns en bana för dig. Enduron vi bedriver körs på ATVer och körs i banor på oika sätt, på varv eller på tid, individuellt eller i lag.
Mud
Mud är en tävlingsform där man i lera tävlar mot sina motståndare. Målet är att vara först över mållinjen. Här gäller både att planera sin körning, välja spår och via tekniken utnyttja den rörelseenergi och markkontakt man har på bästa sätt.
ATV2 TT 2014
MHF-Ungdom | Hammarby Fabriksväg 25 | 120 30 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin