Start Nyheter 2017 10 6 Alkobommarna kommer!

Alkobommarna kommer!

2017-10-06
Tomas Eneroth fick applåder av besökarna på Tylösandsseminariet när han avslöjade att regeringen beslutar om en stor satsning på alkobommar för ökad nykterhet i trafiken.

– Ja, vi går nu fram med en stor satsning i budgeten, 78 miljoner på tre år, som innebär att vi installerar alkobommar, främst i hamnar, fasta och mobila stationer. Det kommer att vara en viktig insats för att se till att vi inte får in alkoholpåverkade förare med stora fordon, sa Tomas Eneroth.

– Och jag vet att det har varit efterlängtat av många som arbetar med trafiksäkerhet, och jag är glad och stolt att kunna presentera det här idag.

– Ambitionen är att vi ska täcka alla de hamnar där det anlöper fordon och det är därför man måste se till att ha mobila enheter också. inte bara fasta, och det kommer också att underlätta polisens arbete.

Planen är att de första ska vara i drift inder 2018. När Tomas Eneroth presenterade detta fick han applåder i Tylösand.

Trafikverket kommer också få uppdrag att ta fram en handlingsplan för tillämpning av säkerhetsstandarden för vägtrafik ISO 39001 i Trafikverket. Detta för att Trafikverket ska vara ett föredömme i trafiken.  

 

MHF-Ungdom | Byängsgränd 8 | 120 40 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin