Start Nyheter 2015 5 26 MHF-Ungdom på Sweden Rock

MHF-Ungdom på Sweden Rock

2015-05-26
MHF-Ungdom kommer att köra SoberCheck på Emmabodafestivalen och Sweden Rock Festival i sommar. Festivaldeltagarna får möjlighet att blåsa i en nykterhetskontroll innan de sätter sig i en bil och kör i väg.

– Det var mycket lyckat förra året, säger Sven-Olof Petersson, ansvarig.  

Sweden Rock Festival arrangeras mellan 3-6 juni i Norje utanför Sölvesborg. Band som Judas Priest, Mötley Crüe och Messhuggah spelar på årets festival. Emmabodafestivalen är mellan 22 och 25 juli. Maskinen, Labyrint och Angerfist är några av årets artister.

MHF-Ungdom har genomfört SoberCheck på Sweden Rock under mer än tio år. Festivaldeltagarna får chansen att blåsa i en frivillig nykterhetskontroll för att se om de är nyktra och om det därmed är okej att sätta sig i bilen och köra hem. Tanken är att motverka rattfylleri.

– Besökarna tycker att det är jättebra, en bra grej, som dessutom är gratis. Vi har folk som återkommer varje år och går igenom kontrollen, säger Sven-Olof Petersson.

– På Sweden Rock ett år var det folk som köade i en och en halv timme för att åka igenom kontrollen.

En del besökare blåser rött.
– Då råder vi dem att komma tillbaka om några timmar när de har nyktrat till. Det som är bra är att de inte sätter sig i bilen och kör, säger Sven-Olof Petersson.

Under förra året gjordes 1 200-1 300 kontroller under Sweden Rock. På Emmabodafestivalen gjordes 500 kontroller.
– Vi var tre funktionärer i Emmaboda förra året. Det var mycket lyckat, säger Sven-Olof Petersson.

Text: Mari Haglund

MHF-Ungdom | Byängsgränd 8 | 120 40 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin