Start Nyheter 2015 4 14 Sara startade en ny klubb med sina kompisar

Sara startade en ny klubb med sina kompisar

2015-04-14
Klubben MHF-Ungdom Norrort i Täby bildades i januari. Medlemmarna sjunger tillsammans och har gjort några framträdanden. Sara Hagelin, 18 år, är ordförande.

Hur kom det sig att ni startade er klubb?

– Det var genom att jag träffade Rolf Bromme (engagerad i MHF) som berättade att man kunde starta en klubb. Rolf Bromme frågade om vi ville uppträda på ett MHF-årsmöte i Vallentuna i februari. Jag och fem av mina kompisar startade föreningen. Hittills har vi sjungit a capella och sjungit lite jazz och gammal svensk musik.

Vad fick ni för bemötande på årsmötet?

– Folk tyckte att det var väldigt roligt att vi var där. Vi fick folk att sjunga med, det blev jättehärlig stämning. Någon skämtade om att vi borde ställa upp i Melodifestivalen om några år.

Vad gör ni i er MHF-Ungdom-klubb?

– Tanken att vi ska hålla på med sång och att vi ska göra film.

Har ni sjungit tillsammans förut?

– Nej, vi hade inte sjungit tillsammans tidigare. Alla har hållit på med sång tidigare, två av oss har gått i musikklass. Men en del av oss hade ingen erfarenhet av körsång, så det var lite av en utmaning. Vi sjöng i ett luciatåg tillsammans innan jul och så på årsmötet i februari.

Ni har lite speciella scenkläder. Berätta!

– Vi uppträder i höga hattar och kostym. När vi skulle bestämma vad vi skulle ha för scenkläder, så skämtade någon om att vi skulle se ut som bandet Blues Brothers.

Vad har ni för planer framöver?

– Vi har fått tips på några fler tillfällen där vi kan uppträda, så vi får se vad det blir. Och så har vi funderingar på att göra en grej till sommaren, men det är lite hemligt än. Jag kan avslöja att det har med musikal att göra.

Hur var det att starta en ny klubb?

– Väldigt enkelt faktiskt. 

Mari Haglund

 

Så startar ni en MHF-Ungdom-klubb

*För att starta en klubb krävs minst tre personer.

*Prata ihop er om och bestäm vilka aktiviteter som blir klubbens verksamhet.

*Blanketten Stiftelseanmälan finns att ladda ner på mhf-ungdom.se. På hemsidan hittar du också mer information om hur du startar en klubb.

*Kontakta därefter förbundskansliet och berätta att ni håller på och startar en klubb. Hos kansliet kan ni också få hjälp och råd om övriga frågor om MHF-Ungdom. Kansliet nås på 08-55 576 576. 

MHF-Ungdom | Byängsgränd 8 | 120 40 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin