Start Nyheter 2015 4 14 Ny klubb jobbar för drogfria fritidsaktiviteter

Ny klubb jobbar för drogfria fritidsaktiviteter

2015-04-14
I Matfors utanför Sundsvall startade några ungdomar klubben Unga mot knark under år 2014. Ebba Persson, 15 år, är engagerad i klubben.

Vad gör ni i er MHF-Ungdom-klubb?

– Vi vill få ungdomar att hitta på andra grejer på sin fritid än att hålla på med knark. Vår klubb har arrangerat ett drogfritt lan och ett drogfritt disko under förra året i Matfors fritidsgård.

Hur var intresset för arrangemangen?

– Både diskot och lanet var riktigt kul och mycket uppskattade. På datalanet var det ungdomar där från sjuan och uppåt. Diskot hade vi i samband med en fotbollscup, det var ungdomar mellan tio och 13 år.

Vad har ni för planer framöver?

– Vi ska ha årsmöte nu och då ska vi planera vad vi ska göra under det här året. Nu är vi sex personer i styrelsen. Vi vill gärna ha fler medlemmar, som kan vara med och engagera sig.

Hur har det första året som ny klubb varit?

– Roligt, jag tycker att det har varit lite till och från, men jag tror att det kommer bli bättre det här året. Jag hoppas vi kan utvecklas under det här året och ha många aktiviteter för ungdomar. Vi skulle också vilja gå på föreläsningar om riskerna med droger, så att vi lär oss mer om det, så att vi kan hjälpa andra ungdomar.

Hur var det att starta en ny klubb?

– Det var jättelätt ändå. IngaSara Cardell (regionordförande MHF XYZ) hjälpte oss.

Skulle du rekommendera andra ungdomar som har en idé och vill starta en klubb att göra det?

– Verkligen. Om ni är några kompisar som är engagerade och har en rolig idé, så ta chansen.

Mari Haglund

 

Så startar ni en MHF-Ungdom-klubb

*För att starta en klubb krävs minst tre personer.

*Prata ihop er om och bestäm vilka aktiviteter som blir klubbens verksamhet.

*Blanketten Stiftelseanmälan finns att ladda ner på mhf-ungdom.se. På hemsidan hittar du också mer information om hur du startar en klubb.

*Kontakta därefter förbundskansliet och berätta att ni håller på och startar en klubb. Hos kansliet kan ni också få hjälp och råd om övriga frågor om MHF-Ungdom. Kansliet nås på 08-55 576 576. 

MHF-Ungdom | Byängsgränd 8 | 120 40 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin