Start Nyheter 2015 12 10 RC-drifting – en hobby för alla åldrar

RC-drifting – en hobby för alla åldrar

2015-12-10
Andreas Gustafsson och Jonas Svensson berättade för deltagarna på MHF-Ungdoms kongress om sporten RC-drifting.

Killarna håller på och bygger en bana i Klippan.
– Det finns ett växande intresse för RC-drifting, berättar Andreas. 

I RC-drifting kör du med radiostyrd bil. Andreas Gustafsson och Jonas Svensson kör RC-drifting i terräng på bana. Material som grus, sand, jord, sten och trä används för att bygga upp en bana med hinder i naturen. En yta på 20-25 kvadratmeter behövs för en bana.

– Tjusningen med RC-drifting är utmaningen. Det ska inte gå så snabbt, du ska ta dig upp för stock och sten och genom alla hinder. Det handlar om att försöka hitta den smidigaste vägen att ta sig fram, förklarar Andreas.

Om du ska köpa en bil för RC-drifting så finns det två typer att välja på, en färdig version och en version där allt följer med förutom motor och elektroniken. En bil kostar cirka 3 000-4 000 kronor. 

Andreas och hans kompisar har tidigare fått låna mark av en bmx-klubb i Ängelholm där de har byggt en bana. Planer finns på att bygga en bana på mark vid MHF-Ungdoms lokaler i Klippan.

– Vi har kommit så långt att vi har fått alla godkännanden som behövs från kommunen och från MHF-Ungdom i Klippan, säger han.

Nu håller vi på och försöker hitta ett datum då Tegelbruksskolan i Klippan kan hjälpa oss med schaktmassor. Sedan får vi se hur långt vi hinner med själva byggandet innan vintern kommer.

Andreas ser fram emot att banan ska bli klar.
– Det känns jätteskönt att vi får en samlingsplats, säger han.


Tanken är att när banan i Klippan är klar ska det vara träning och fri körning en gång i veckan för barn och ungdomar och andra som är intresserade. Det finns också en idé om att kunna arrangera större arrangemang som en träff eller en tävling under en helg.
– Jag hoppas att det ska finnas ett intresse, säger Andreas.


I Skåne är det tjugotal personer som kör RC-drifting regelbundet.
– Det är en bra hobby för alla åldrar. De som kör i Skåne är mellan tolv år och 30 år, säger Andreas.

Text och foto: Mari Haglund

 

 

MHF-Ungdom | Byängsgränd 8 | 120 40 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin