Start Nyheter 2015 11 20 Färre trafikpoliser riskerar trafiksäkerheten

Färre trafikpoliser riskerar trafiksäkerheten

2015-11-20
Trafikpoliserna blir allt färre i Sverige. År 2010 var antalet 498 stycken och nu finns bara 374 stycken trafikpoliser. I Polisregion Öst, där länen Jönköping, Östergötland och Sörmland ingår, har under de senaste fem åren trafikpolisen minskat med 27 procent.

Ett tiotal har slutat i år till följd av pensionsavgångar och omorganisation. Under hösten kommer åtta nya trafikpoliser att rekryteras till regionen.

– Jätteroligt att vi nu får rekrytera nya trafikpoliser, säger Peter Karlsson, till förordnad chef för trafikpolisen i region Öst.

Detta är inte unikt för region öst utan det är likt över hela landet. Minskningen under de senaste fem åren region för region: Bergslagen 45 procent, Mitt 18 procent, Nord 32 procent, Stockholm 21 procent, Syd 22 procent och Väst 18 procent.

MHF-Ungdom anser att en satsning på trafikpoliser krävs för att vi ska nå målen i nollvisionen.
-Det opimala för att trafikpolisen ska kunna fullfölja sin uppgift är att de är en numerär att räkna med och att de är organiserade på samma sätt över hela landet under en egen ledning, en typ av nationell trafikpolis inom polismyndgheten säger Ulrik Larsson, förbundsordförande i MHF-Ungdom. På det viset får de liknande arbetsförutsättningar över hela landet och kan koncentrera sig på sitt fokusområde som har en stor påverkan på samhället. Vi delar inte visionen att trafikkompetensen enbart ska finnas som en del i det lokala resurserna.

-När blev du senast stoppad av en polis som kollade mer än nykterhet och körkortet?

 

MHF-Ungdom | Byängsgränd 8 | 120 40 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin