Start Nyheter 2014 12 20 Alkobommarna stannar!

Alkobommarna stannar!

2014-12-20
Nu är det klart att alkobomsverksamheten i Frihamnen, Stockholm, fortsätter efter nyår. - Det är imponerande att regeringen och Trafikverket har tagit fram ett beslut om fortsatt alkobomsverksamhet så snabbt, säger MHF:s Arne Winerdal. - Ett steg i rätt riktning säger MHF-Ungdoms Ulrik Larsson.

Vetksamheten fortgår som tidigare med MHF som verksamhetsledare genom fortatt bidrag för första halvåret 2015. Parallellt ska en process startas som förhoppningsvis kan permanenta och utvidga verksamheten till fler hamnar.

- I början av veckan såg det ut som om bommarna skulle stängas ned på nyårsafton men tack vare kraftfulla insatser från många håll blir det nu en fortsättning. Under första halvåret 2015 räknar vi med att det blir beslut om permanenta alkobommar i alla Sveriges färjelägen, precis som politikerna lovade i valrörelsen i höstas, säger Arne Winerdal.

Arbetet fortgår därmed med att permanenta verksamheten i Stockholm och utöka den till samtliga Sveriges hamnar säger Christer Folkesson, Generalsekreterare för MHF-Ungdom.

Se mer om hur det fungerar på www.nykterhetskontroll.nu

MHF-Ungdom | Byängsgränd 8 | 120 40 Stockholm | Tel. 08-55 576 576 | Epost. info@mhf-ungdom.se
Adminlogin